منتدى المعرفة البيطرية
بسم الله الرحمن الرحيم

عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة

يرجى التكرم بالدخول... اذا كنت عضوا معنا او التسجيل اذا كنت طبيبا بيطريا ولم تسجل سابقا كعضو بالمنتدى

لذا نرغب وبكل محبة في انضمامكم الى اسرة الاطباء البيطريين العراقيين
ونتشرف بزيارتكم للموقع وتسجيلكم معنا

تقبلوا خالص الشكر والتقدير

المدير العام للمنتدى

منتدى المعرفة البيطرية

منتدى متخصص للاطباء البيطريين..يشمل العلوم البيطرية والبحوث والدراسات والتجارب الحقليه البيطرية
 
الرئيسيةالرئيسية  س .و .جس .و .ج  بحـثبحـث  البوابةالبوابة  التسجيلالتسجيل  دخولدخول    
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
اعلان...CAUTION
--------------------------------- تنبيه: لقد تم غلق معظم نوافذ المنتدى للزوار فعلى الجميع الدخول والتسجيل لرؤية جميع النوافذ المغلقة ........ ناسف لازعاجكم / المدير العام ********--------------------------------- CAUTION: I have been shut down most of the windows forum for visitors, everyone must register and login to see all the windows closed .......... We regret the inconvenience / General Manager
الساعة الان
بتوقيت العراق الحبيب
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
Dr. Mohannad Al-Waili
 
noor2003
 
Jamal Albnh
 
ibrahem
 
dr.Mayce alreem
 
dr Mithaq
 
Dr. Tuhfa
 
د اياد عبد الكريم شكر
 
سارة احمد
 
Dr. Hanaa
 
المواضيع الأخيرة
» جواز سفر للكلب
الإثنين يوليو 10, 2017 11:15 pm من طرف Dr. Mohannad Al-Waili

» اهم الامراض المشتركة بين الانسان والحيوان
الأحد مارس 12, 2017 2:10 pm من طرف مصعب محمد

» تنعي المستشفى
الجمعة مارس 10, 2017 5:50 pm من طرف د.نعمان

» شهداء الطب البيطري
الإثنين فبراير 20, 2017 10:56 pm من طرف Dr. Mohannad Al-Waili

» الشهيد د. حيدر خلف الشمري
الأربعاء فبراير 08, 2017 5:23 pm من طرف Dr.Hussein Alawsi

» سؤال .... لوسمحتم؟
السبت يناير 28, 2017 12:01 am من طرف Dr. Mohannad Al-Waili

» العراق اولى بهم ...من الغربة
الأحد يناير 15, 2017 11:40 pm من طرف Dr. Mohannad Al-Waili

» خناق الخيل Strangles
الثلاثاء ديسمبر 13, 2016 12:33 am من طرف Dr. Mohannad Al-Waili

» دراسة سريرية لنسبة الحمل وأسباب العقم الوقتي في الأفراس العراق
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:57 pm من طرف Dr. Mohannad Al-Waili

» الفحوصات التناسلية الداخلية في الأفراس
السبت نوفمبر 12, 2016 7:44 am من طرف Dr. Talaat

» المغص التقلصي في الخيول
السبت نوفمبر 12, 2016 7:38 am من طرف Dr. Talaat

» الوقاية من الأصابة بالأمراض الطفيلية في الخيول
الخميس نوفمبر 10, 2016 4:27 am من طرف Dr. Talaat

» البروستاكلاندينات وأستعمالاتها في الأفراس
الخميس نوفمبر 10, 2016 4:24 am من طرف Dr. Talaat

» كسور العظام الاحوضية في الخيول
الخميس نوفمبر 10, 2016 4:20 am من طرف Dr. Talaat

» كسور الأجهاد في خيول السباق
الخميس نوفمبر 10, 2016 4:18 am من طرف Dr. Talaat

المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 9 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 9 زائر :: 2 عناكب الفهرسة في محركات البحث

لا أحد

أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 809 بتاريخ الجمعة سبتمبر 30, 2016 9:05 am
عدد زوار المنتدى

زوار المنتدى
free counters
المساعدة برفع الملفات والصور
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Digg  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Delicious  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Reddit  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Stumbleupon  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Slashdot  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Yahoo  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Google  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Blinklist  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Blogmarks  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Technorati  

قم بحفض و مشاطرة الرابط المعرفة veterinaryknowledge البيطرية على موقع حفض الصفحات

قم بحفض و مشاطرة الرابط منتدى المعرفة البيطرية على موقع حفض الصفحات
شاطر | 
 

 Food Safety Tips

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Dr. Hanaa
طبيبة بيطرية عراقية
طبيبة بيطرية عراقية
avatar

الدلو عدد المساهمات : 1046
نقاط : 1612
السٌّمعَة : 8
تاريخ الميلاد : 21/01/1979
تاريخ التسجيل : 09/08/2009
العمر : 38
الموقع : USA

مُساهمةموضوع: Food Safety Tips   الأربعاء أغسطس 19, 2009 2:16 am


Food Safety Tips


August 20, 1998


Far too many people get sick as a result of food borne illnesses. Consumers Union is urging Congress to revamp our nation’s food safety policy in the direction suggested by the August 20 National Academy of Sciences report. It is time to put a Food Safety Czar in charge, with new powers to do his or her job protecting consumers from food contamination. Consumers can also do their part to minimize the risk of food contamination by handling the food with care, storing food as quickly as possible and taking measures to assure food is not undercooked.












Mark Silbergeld
Co-director, DC Office, Consumers Union

Handle with care

While raw meats and eggs are the most common sources of illness-causing microbes, fresh fruits and vegetables can also carry the organisms that cause food poisoning.




  • Keep raw meats and fish away from other foods, especially those that won't be cooked.
  • Thaw frozen meats in the refrigerator, microwave oven, or under cold, running water-never on a counter.
  • Wash all produce before it's used, even if it looks clean. Produce that won't be peeled, such as strawberries or green onions, can be washed in plain water. If necessary, use a scrub brush to remove surface dirt. Wash lettuce leaves individually. Produce that will be peeled or eaten off the rind, such as oranges or cantaloupes, should be washed on the outside with soapy water and rinsed well.
  • Use paper towels and soapy hot water to clean utensils, counter surfaces, and cutting boards immediately after preparing raw meats and fish. If you use sponges, place them in the upper rack of the dishwasher. Wash your hands, faucets, and anything else you may have touched.


Don't undercook foods

Thorough cooking will kill most germs. To make sure foods get hot enough, check the internal temperature by inserting a food thermometer in the thickest part.




  • Meats: Cook beef and pork to at least 160 ° F, lamb to 145 °, and poultry to 180 ° for thigh meat and 170 ° for breasts. Ground beef, pork, veal, and lamb should be cooked to at least 160 °, and ground poultry to 165 °.
  • Seafood: Cook fish until it flakes with a fork. Simmer shrimp for three to five minutes or until the flesh turns pinkish and opaque. Steam clams and mussels for 5 to 10 minutes or until the shells open (if they don't, toss them out). Cook oysters until they're plump, for about five minutes. Don't eat raw oysters.
  • Eggs: Don't use homemade foods containing raw eggs, such as mayonnaise and Caesar-salad dressing. Commercial versions are okay, since manufacturers use heat-treated eggs. Use hard-boiled eggs within two to three days of cooking.


Grilling precautions




  • Marinate meats in the refrigerator. If you plan to use some of the marinade for a dip or basting sauce, make sure it has been boiled for at least 1 minute.
  • Keep vegetables or fruits intended for grilling separate from raw meats so no one will unwittingly munch on an uncooked, possibly contaminated piece of produce.
  • If you partially cook meat in advance to reduce grilling time, put it on the grill immediately afterward.
  • To transport hamburger patties, fresh meat, or poultry to a picnic site, place the food in a well-insulated cooler that keeps food at 40 ° or lower; store food in the cooler until it's time to start grilling.
  • Don't return cooked meats to the plates that held them when they were raw.
  • Use a food thermometer to check temperatures of grilled meats.


Store foods as soon as possible




  • Serve picnic foods in a shaded area, keeping cold dishes on ice, hot foods on heating trays. Foods will stay cold longer if you divide them into small portions (for example, prepare several 9- by-12-inch trays, rather than one huge tray, of macaroni salad). Cold items should be kept below 40 °; hot foods should be 140° or higher.
  • Don't leave food sitting out for hours; instead, serve a few trays of food as guests arrive, so items will be quickly eaten. Replace empty trays with ones fresh from the refrigerator, oven, or grill.
  • Leftovers must cool rapidly when moved to the refrigerator or freezer, so microorganisms don't have time to multiply. To speed up cooling, divide large portions into smaller ones and store in shallow containers. Cut meat into portions less than three inches thick.

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
dr. Majda Badir
طبيبة بيطرية عراقية
طبيبة بيطرية عراقية
avatar

الجدي عدد المساهمات : 825
نقاط : 1250
السٌّمعَة : 12
تاريخ الميلاد : 13/01/1968
تاريخ التسجيل : 11/08/2009
العمر : 49
الموقع : العراق / بغداد

مُساهمةموضوع: رد: Food Safety Tips   الأربعاء أغسطس 19, 2009 1:23 pm

Hi.
Dear Hanaa thanks for the information in the food safety tips..especially for the Grilling precautions ..as u now the Iraqi peoples like grilling..
keep going pls.

Majda

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
Food Safety Tips
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى المعرفة البيطرية :: English Veterinary Forum :: General Topics-
انتقل الى: