منتدى المعرفة البيطرية
بسم الله الرحمن الرحيم

عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة

يرجى التكرم بالدخول... اذا كنت عضوا معنا او التسجيل اذا كنت طبيبا بيطريا ولم تسجل سابقا كعضو بالمنتدى

لذا نرغب وبكل محبة في انضمامكم الى اسرة الاطباء البيطريين العراقيين
ونتشرف بزيارتكم للموقع وتسجيلكم معنا

تقبلوا خالص الشكر والتقدير

المدير العام للمنتدى

منتدى المعرفة البيطرية

منتدى متخصص للاطباء البيطريين..يشمل العلوم البيطرية والبحوث والدراسات والتجارب الحقليه البيطرية
 
الرئيسيةالرئيسية  س .و .جس .و .ج  بحـثبحـث  البوابةالبوابة  التسجيلالتسجيل  دخولدخول    
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
اعلان...CAUTION
--------------------------------- تنبيه: لقد تم غلق معظم نوافذ المنتدى للزوار فعلى الجميع الدخول والتسجيل لرؤية جميع النوافذ المغلقة ........ ناسف لازعاجكم / المدير العام ********--------------------------------- CAUTION: I have been shut down most of the windows forum for visitors, everyone must register and login to see all the windows closed .......... We regret the inconvenience / General Manager
الساعة الان
بتوقيت العراق الحبيب
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
Dr. Mohannad Al-Waili
 
noor2003
 
Jamal Albnh
 
ibrahem
 
dr.Mayce alreem
 
dr Mithaq
 
Dr. Tuhfa
 
د اياد عبد الكريم شكر
 
سارة احمد
 
Dr. Hanaa
 
المواضيع الأخيرة
» جواز سفر للكلب
الإثنين يوليو 10, 2017 11:15 pm من طرف Dr. Mohannad Al-Waili

» اهم الامراض المشتركة بين الانسان والحيوان
الأحد مارس 12, 2017 2:10 pm من طرف مصعب محمد

» تنعي المستشفى
الجمعة مارس 10, 2017 5:50 pm من طرف د.نعمان

» شهداء الطب البيطري
الإثنين فبراير 20, 2017 10:56 pm من طرف Dr. Mohannad Al-Waili

» الشهيد د. حيدر خلف الشمري
الأربعاء فبراير 08, 2017 5:23 pm من طرف Dr.Hussein Alawsi

» سؤال .... لوسمحتم؟
السبت يناير 28, 2017 12:01 am من طرف Dr. Mohannad Al-Waili

» العراق اولى بهم ...من الغربة
الأحد يناير 15, 2017 11:40 pm من طرف Dr. Mohannad Al-Waili

» خناق الخيل Strangles
الثلاثاء ديسمبر 13, 2016 12:33 am من طرف Dr. Mohannad Al-Waili

» دراسة سريرية لنسبة الحمل وأسباب العقم الوقتي في الأفراس العراق
الإثنين نوفمبر 14, 2016 9:57 pm من طرف Dr. Mohannad Al-Waili

» الفحوصات التناسلية الداخلية في الأفراس
السبت نوفمبر 12, 2016 7:44 am من طرف Dr. Talaat

» المغص التقلصي في الخيول
السبت نوفمبر 12, 2016 7:38 am من طرف Dr. Talaat

» الوقاية من الأصابة بالأمراض الطفيلية في الخيول
الخميس نوفمبر 10, 2016 4:27 am من طرف Dr. Talaat

» البروستاكلاندينات وأستعمالاتها في الأفراس
الخميس نوفمبر 10, 2016 4:24 am من طرف Dr. Talaat

» كسور العظام الاحوضية في الخيول
الخميس نوفمبر 10, 2016 4:20 am من طرف Dr. Talaat

» كسور الأجهاد في خيول السباق
الخميس نوفمبر 10, 2016 4:18 am من طرف Dr. Talaat

المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 9 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 9 زائر :: 2 عناكب الفهرسة في محركات البحث

لا أحد

أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 809 بتاريخ الجمعة سبتمبر 30, 2016 9:05 am
عدد زوار المنتدى

زوار المنتدى
free counters
المساعدة برفع الملفات والصور
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Digg  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Delicious  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Reddit  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Stumbleupon  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Slashdot  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Yahoo  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Google  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Blinklist  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Blogmarks  تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية Technorati  

قم بحفض و مشاطرة الرابط المعرفة veterinaryknowledge البيطرية على موقع حفض الصفحات

قم بحفض و مشاطرة الرابط منتدى المعرفة البيطرية على موقع حفض الصفحات
شاطر | 
 

 Milk Pasteurization

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Dr. Hanaa
طبيبة بيطرية عراقية
طبيبة بيطرية عراقية
avatar

الدلو عدد المساهمات : 1046
نقاط : 1612
السٌّمعَة : 8
تاريخ الميلاد : 21/01/1979
تاريخ التسجيل : 09/08/2009
العمر : 38
الموقع : USA

مُساهمةموضوع: Milk Pasteurization   الأربعاء سبتمبر 02, 2009 10:45 pm

[size=29]Furthering Families
[/size]
[size=29]Milk pasteurization
[/size]
[size=25]Guarding against disease
[/size]Milk, a natural liquid food, is one of our most nutritionally complete foods, adding
high-quality protein, fat, milk sugar, essential minerals, and vitamins to our diet.
However, milk contains bacteria that––when improperly handled––may create
conditions where bacteria can multiply. Most of the bacteria in fresh milk from a
healthy animal are either harmless or beneficial. But, rapid changes in the health of an
animal, or the milk handler, or contaminants from polluted water, dirt, manure,
vermin, air, cuts, and wounds can make raw milk potentially dangerous.
How do microorganisms enter the milk supply?
Our environment contains an abundance of microorganisms that find their way to the
hair, udder, and teats of dairy cows and can move up the teat canal. Some of these
germs cause an inflammatory disease of the udder known as mastitis while others
enter the milk without causing any disease symptoms in the animal. In addition,
organisms can enter the milk supply during the milking process when equipment used
in milking, transporting, and storing the raw milk is not properly cleaned and sanitized.
All milk and milk products have the potential to transmit pathogenic (disease- causing)
organisms to humans. The nutritional components that make milk and milk products
an important part of the human diet also support the growth of the organisms.
Drinking raw milk causes foodborne illness, and dairy producers selling or giving raw

milk to friends and relatives are putting them at risk.What are common pathogens in milk?
Illnesses from contaminated milk and milk products have occurred worldwide since
cows have been milked. In the 1900s it was discovered that milk can transmit
tuberculosis, brucellosis, diphtheria, scarlet fever, and Q-fever (a mild disease
characterized by high fever, chills, and muscular pains) to humans. Fortunately, the
threat of these diseases and the incidence of outbreaks involving milk and milk
products has been greatly reduced over the decades due to improved sanitary milk
production practices and pasteurization.
Salmonella. Salmonellosis is the most common disease transmitted in raw milk.
This organism is shed in the feces of cattle and picked up on the animals’ hair or
teats. Many strains of
Salmonella can cause foodborne illness in humans, and all
strains exhibit the same symptoms such as gastroenteritis (vomiting and diarrhea).
Pasteurization destroys the
Salmonella organism, and although pasteurized milk,
MSU is an affirmative-action, equal-opportunity institution.Michigan State University Extension
programs and materials are open to all without regard to race, color, national origin, gender,
religion, age, disability, political beliefs, sexual orientation, marital status, or family status.
powdered milk, and cheese have been implicated
in salmonellosis outbreaks, in these cases, the
pasteurized milk was contaminated during further

processing.Listeria monocytogenes. This widespread
organism is found principally in soil.
Listeriosis in humans may cause serious illness,
and is especially dangerous to pregnant
women, causing stillbirths or infant death soon
after birth. Pasteurization inactivates
Listeria
monocytogenes.
Yersinia enterocolitica. This common
organism has been found in many foods of
animal origin including milk, cheese, and red.
Yersinia, found in streams, lakes, and wells,
spreads from the water to warm-blooded
animals. The most common symptom of
yersinosis is gastroenteritis and mimics the
symptoms of appendicitis.
Yersinia
enterocolitica
is destroyed by pasteurization.
Campylobacter jejuni. This organism,
isolated in raw milk and meat, can cause
mastitis in dairy cattle. It has also been isolated
in the feces of many species including dogs,
cats, rodents, cattle, sheep, swine, and poultry.
Symptoms include vomiting, cramps, bloody
diarrhea, mild enteritis, or severe enterocolitis.
Individuals who have recovered from the
disease may suffer a relapse.
Campylobacter
jejuni
is destroyed by pasteurization.
Staphylococcus aureus is a common cause
of mastitis in dairy cattle and can enter the milk

supply from sores on the teats of cows or fromthe hands and nasal discharges of dairy farmers
and workers. The
Staphylococcus organism
produces an enterotoxin (toxins causing
vomiting and diarrhea) in raw milk when it is
held at temperatures above 50 degrees
Fahrenheit. Sufficient amounts of enterotoxin
in foods can cause illness. The incidence of
staphylococcal intoxication has been greatly

reduced by pasteurization.Escherichia coli 0157: H7. Recent
studies show that young dairy cattle are host
to
E-coli and fecal contamination is a likely
source of
E-coli in raw milk. It can cause
hemorrhagic colitis and hemolytic uremic
syndrome in humans. Milk should be stored
at temperatures below 40 degrees
Fahrenheit to inhibit the growth of
Escherichia coli 0157: H7. Temperature
abuse during holding and shipping can cause
significant growth of the organism.

Pasteurization destroys this organism.

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Dr. Hanaa
طبيبة بيطرية عراقية
طبيبة بيطرية عراقية
avatar

الدلو عدد المساهمات : 1046
نقاط : 1612
السٌّمعَة : 8
تاريخ الميلاد : 21/01/1979
تاريخ التسجيل : 09/08/2009
العمر : 38
الموقع : USA

مُساهمةموضوع: رد: Milk Pasteurization   الأربعاء سبتمبر 02, 2009 10:46 pm

[size=25]Pasteurization and handling requirements
[/size]Pasteurization, named for Louis Pasteur who developed the process for other foods, is
a moderate but exact heat treatment of milk. Pasteurization kills bacteria that produce
disease and retards spoilage in milk.
What is pasteurization?
Pasteurization destroys most disease producing organisms and limits fermentation in
milk, beer, and other liquids by partial or complete sterilization. The pasteurization
process heats milk to 161 degrees Fahrenheit (63 degrees centigrade) for 15 seconds,
inactivating or killing organisms that grow rapidly in milk. Pasteurization does not
destroy organisms that grow slowly or produce spores.
While pasteurization destroys many microorganisms in milk, improper handling after
pasteurization can recontaminate milk. Many dairy farms use a home-pasteurizing
machine to pasteurize small amounts of milk for personal use. Raw milk can also be
pasteurized on the stovetop. Microwaving raw milk is not an effective means of
pasteurization because of uneven heat distribution. For more information on
purchasing and caring for home pasteurization machines, contact your county
Extension agent.
Ultra-high temperature (UHT) processing destroys organisms more effectively and the
milk is essentially sterilized and can be stored at room temperature for up to 8 weeks

without any change in flavor.
What are the requirements for safe handling of milk?
The requirements for proper pasteurization and handling of milk are:
A potable water supply and proper dispensing system must be available to
avoid contamination
. A pure hot and cold water supply for the animals’
health, and for proper cleaning of the animals, milk handlers and utensils.
Regular inspection and maintenance of the system is necessary.
Clean and healthy animals, clean hands, and clean utensils are essential.
The animals’ hair should be clipped regularly around the flanks and udder to
keep it from collecting dirt. Milkers should walk their hands and the udder with
clean water or use an approved germicidal solution before milking.
Milk from

diseased animals or those under antibiotic treatment may not be used.
Allequipment and utensils should be cleaned
immediately after use. Stainless steel utensils
are preferred since they are durable and easy to

clean.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Dr. Hanaa
طبيبة بيطرية عراقية
طبيبة بيطرية عراقية
avatar

الدلو عدد المساهمات : 1046
نقاط : 1612
السٌّمعَة : 8
تاريخ الميلاد : 21/01/1979
تاريخ التسجيل : 09/08/2009
العمر : 38
الموقع : USA

مُساهمةموضوع: رد: Milk Pasteurization   الأربعاء سبتمبر 02, 2009 10:48 pm

Rapid cooling, cold storage, proper
pasteurization, and clean cold storage of
pasteurized are necessary for the prevention
of foodborne illness.
Milk must be promptly
cooled to 40°F (4°C) or less and stored in a
closed container before and after pasteurization
to maintain the quality and flavor of the milk.
Care should be taken not to transfer barnyard dirt from
the bottom or sides of the storage container to the
countertop or to utensils in the pasteurization and
storage areas.
Do not mix fresh milk with previously cooked milk
unless you plan to pasteurize the entire batch
immediately.
How do I pasteurize milk?
Milk must be heated, with agitation, in such a way that
every particle of the milk, including the foam, receives
a minimum heat treatment of 150°F (66°C)
continuously for 30 minutes or 161°F (72°C) for 15
seconds. The temperature should be monitored with
an accurate metal or protected glass thermometer.

Commercial operations commonly use a hightemperature,hightemperature,
short-time process in which the milk is
heated to 170°F (77°C) for 15 seconds and then
cooled immediately to below 40°F (4°C) to increase
storage life without any noticeable flavor change in
the milk.
Pasteurization of fluid milk has very specific
requirements for time and temperature as listed in

the chart.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Dr. Hanaa
طبيبة بيطرية عراقية
طبيبة بيطرية عراقية
avatar

الدلو عدد المساهمات : 1046
نقاط : 1612
السٌّمعَة : 8
تاريخ الميلاد : 21/01/1979
تاريخ التسجيل : 09/08/2009
العمر : 38
الموقع : USA

مُساهمةموضوع: رد: Milk Pasteurization   الأربعاء سبتمبر 02, 2009 10:49 pm

Temperature-Time Pasteurization
Requirements for Fluid Milk
Temperature Time
• 150°F (66°C) 30 minutes
(vat pasteurization)
• 161°F (72°C) 15 seconds
(high temperature, shorttime
pasteurization)
• 191°F (89°C) 1 second

• 212°F (100°C) 0.01 second
[size=7]References
Namminga, Kelly, (1999), “Health Risks of Drinking Raw
(Unpasteurized) Milk,” [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
South Dakota State University, Brookings, SD (reviewed by E. Kim
Cassel, SDSU Extension Dairy Specialist).
Smith, P. W., (August 1981), “Milk Pasteurization”
[/size]
[size=7]Fact Sheet Number
57
[/size][size=7], U.S. Department of Agriculture Research Service, Washington,
D.C.
Compiled by
[/size]
[size=7]Cindy Brock[/size][size=7], Extension Educator, Food Safety Area of
Expertise Team, Cheboygan, Montmorency, and Presque Isle
Counties, Michigan State University Extension
Reviewed by
[/size]
[size=7]John Partridge[/size][size=7], Ph.D., Professor, Food Science and

Human Nutrition, Michigan State University
[/size]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Dr. Hanaa
طبيبة بيطرية عراقية
طبيبة بيطرية عراقية
avatar

الدلو عدد المساهمات : 1046
نقاط : 1612
السٌّمعَة : 8
تاريخ الميلاد : 21/01/1979
تاريخ التسجيل : 09/08/2009
العمر : 38
الموقع : USA

مُساهمةموضوع: رد: Milk Pasteurization   الأربعاء سبتمبر 02, 2009 10:51 pm

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
د نبيه محمد عطا
استاذنا الكريم
استاذنا الكريم


عدد المساهمات : 472
نقاط : 838
السٌّمعَة : 4
تاريخ التسجيل : 10/08/2009

مُساهمةموضوع: رد: Milk Pasteurization   الخميس سبتمبر 03, 2009 3:03 am

شكرا على الموضوع المهم والتفاصيل المفيده
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Dr. Hanaa
طبيبة بيطرية عراقية
طبيبة بيطرية عراقية
avatar

الدلو عدد المساهمات : 1046
نقاط : 1612
السٌّمعَة : 8
تاريخ الميلاد : 21/01/1979
تاريخ التسجيل : 09/08/2009
العمر : 38
الموقع : USA

مُساهمةموضوع: رد: Milk Pasteurization   الخميس سبتمبر 03, 2009 4:19 am

تدلل استاذنا الغالي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
Milk Pasteurization
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى المعرفة البيطرية :: English Veterinary Forum :: General Topics-
انتقل الى: